Om Kin-Ball

Kin-Ball er en canadisk sport, der er opfundet i 1987. Sporten er populær i Quebec-Canada og vinder langsomt popularitet, i dag spilles Kin-Ball i over 30 lande i Europa og Asien.

Det karakteristiske ved sporten er størrelsen på bolden. Den ballonlignende bold er 1,22 cm i diameter og vejer knap 1 kg. Det grundlæggende i spillet er at ramme og fange bolden uden at tabe den på gulvet.

 

Kin-Ball i Aarhus - spil med

 

Sporten adskiller sig desuden ved at have tre hold på det samme bane. Hvert hold består af fire spillere. Hvert hold har en farve, grå, sort eller blå.

Holdet, der er i besiddelse af bolden, er det angribende hold, de udpeger et af de to andre hold ved at kalde det holds farve, før de rammer bolden.

Det udpegede team bliver dermed det forsvarende hold, og skal fange bolden uden at den rammer gulvet. Hvis det forsvarende hold fanger bolden, bliver holdet nu til det nye angribende hold og fortsætter spillet. Hvis det forsvarende hold ikke når at fange bolden, taber det forsvarende hold runden, og de to andre hold får hver et point. Holdet der først når 11 point, vinder det sæt.

Kin-ball spilles normalt indendørs, fordi bolden er så let og derfor nemt kan blive båret væk af vinden. Men en mindre og lidt tungere bold kan bruges, når man spiller udenfor.

Denne YouTube-video af Kin-Ball Association of Singapore er et godt udgangspunkt for at forstå de grundlæggende regler.